i wants a big daddy.https://www.weneedporn.online
asianbitcheshd.com bengali muslim randi aunty fucks young guy with audio.
bizontube all the right stuff.

Vanliga frågor.

När kan jag lämna in frukt /hämta min must?

Våra öppettider för inlämning och hämtning hittar ni på vår onlinebokningssida, här kan ni också se vilka tider som är lediga för inlämning av frukt för tillfället. De vardagar vi har öppet så har vi normalt mottagning och utlämning 7.00 till 9.00 samt 16.00-18.00. De helgdagar vi har öppet så har vi normalt mottagning och utlämning 9.00-11.00 samt 15.00-17.00. Dock har vi ingen mottagning av frukt de kvällar vi inte har öppet och kommer pressa dagen efter. Mellan dessa tider på dagarna fokuserar vi på att pressa och uppskattar om ni kan undvika att komma då, men har ni svårt med våra tider så löser vi givetvis det om ni hör av er med era önskemål. Vi öppnar till en början upp några dagar varje vecka, men blir det fullbokat så öppnar vi upp fler dagar.  Vid högsäsong kan det vara bra att boka i god tid då besökstrycket kan vara högt.

 

Hur lång tid tar det?

Vi pressar normalt under dagen den frukt vi fått in på morgonen och kvällen innan, i undantagsfall kan det ta någon dag extra. Vi skickar SMS när din must är klar.

 

Vilka äpplen kan mustas?

Nästan all mogen frukt är god att musta. För att se om äpplen eller päron är mogna så se på kärnorna som ska vara bruna. Kart är ingen mening att musta då de ger mycket lite och sur must utan arom. Den bästa musten får ni genom att blanda olika sorter för att få en bredare smakpalett – pröva er fram. 
Det spelar ingen roll om äpplena har ”skorv” eller är kantstötta, det påverkar inte smaken. Fortfarande ljusbruna fallfruktsskador är inga problem, inte heller maskhål inverkar på smak eller kvalitet. 
Mosig frukt ger lite och dålig must, undvik detta.

 

När är äpplen redo att mustas?

Eskelhem musteri har köpt in den bästa utrustningen för att kunna göra must av högsta kvalité. Dock blir musten aldrig bättre än råvaran. En bra regel för att få en riktig god must är att bara musta äpplen som man skulle kunna tänka sig att sätta tänderna i. Smaka på dina äpplen. För att se om de är mogna så dela ett äpple – när kärnorna är bruna är frukten mogen och redo att mustas. Frukten ska helst vara krispig. Vissa senare sorter kan må bra av att lagras något för att bryta ner syran något och få fram mer sötma och smak, men vänta inte så länge att de hinner bli mjöliga, då minskar mängden must väsentligt. 

 

Kan man musta päron?

Det kan man, men päron har en helt annan struktur på fruktköttet och saften än vad äpplen har så här krävs verkligen att de är hårda och fasta (krispiga) i köttet. Dela också på ett päron och titta hur de ser ut inuti eftersom många päronsorter blir dåliga inifrån och ut. Vi rekommenderar alltid att man blandar ut päron med äpplen vid pressning eftersom juicen annars blir för söt och trögflytande. Vi tar inget ansvar för resultatet när man blandar i päron, man får kvalitet efter vad man lämnar in helt enkelt.

 

Hur länge håller sig musten?

Pastöriserad must i bag-in-box håller sig ca ett år och kan förvaras i rumstemperatur. Oöppnad bag-in-box håller ca en månad i kylskåp. Pastörisering är en varsam värmebehandling där musten hettas upp. Smak och vitaminer bevaras.
Råmust är en färskvara som håller sig fyra-fem dagar i kylskåp. Om man vill ha längre hållbarhet på musten kan man välja att frysa ner den. Råmustens hållbarhet beror också mycket på hur noga ni steriliserar de medhavda kärlen.

 

Hur mycket must blir det av mina äpplen?

Det varierar kraftigt och påverkas inte bara av vilken äppelsort det är utan även av hur länge man lagrat äpplet. När äpple lagras bryts syran ner och det blir sötare och det ger  även mindre must. Som tumregel kan man dock räkna med att 2 kg äpplen blir till ca 1 liter must.

 

Vad ska man förvara musten i?

Om du ska pastörisera din must levereras den i 3-liters bag-in-box. Om du vill ha rå must så får du ta med egna behållare. Behållarna ska rymma minst 2,5 liter, ha en öppning på minst 5 cm och vara ordentligt rengjorda. Vi tar inget ansvar för råmust tappad i egna behållare eftersom vi inte har kontroll på kvaliteten på förpackningarna.

 

Vilken frukt kan man inte musta?

Du kan inte musta fallfrukt från häst, ko eller fårhagar eller andra begränsade områden med djurhållning av något slag då frukten pga djurens avföring kan bli smittade med kolibakterier. Du kan inte heller musta äpplen som blivit mörkbruna, mögliga eller börjat ruttna.
Vissa stenfrukter går att pressa om man kärnar ur dem först, stora kärnor kan annars skada pressbandet. På grund av risken att kvarglömda kärnor skulle skada pressbandet tar vi inte emot stenfrukter för pressning.  Vindruvor och bär ska gå bra och vi ska prova detta i år.

bokepvideoshd party teen skanks jerk.
amateur stud gets ass fucked by a big cock. www.antarvasnavideos.club
dxlive twotwinks masturbating their dicks.